Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
ISTENTISZTELET A BIBLIA ÉVÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.
ImageFolytatódnak az istentiszeleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. A következő, Biblia Évéhez kapcsolódó előadásra ma este, 17 órakor kerül sor. A program során a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttérinformációkat a szerzőkről, illetve a könyvek keletkezéséről, - majd egy kiemelt Igéről hallhatnak igehirdetést a résztvevők.
Tovább...
 
Családünnep Gödöllőn Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 08.

ImageA Magyar Katolikus Család Egyesület Családünnepet rendez ma a gödöllői Szent Norbert Premontrei Gimnáziumban, amelyen részt vesz Spányi Antal megyés püspök is. A program az Országos Családtalálkozóhoz kapcsolódik, amely témája VI. Pál pápa 40 éve kiadott Humanae Vitae című enciklikája, a 25 éves a Családjogi Charta, a Család Pápai Tanácsának dokumentuma, valamint a 20 éves II. János Pál pápa Mulieris Dignitatem című apostoli levele a nők méltóságáról és hivatásáról.

Tovább...
 
Gyülekezeti hétvége Monoszlón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 06.

ImageKözösségépítő családi alkalomra hívja a fiatalokat és az időseket a Székesfehérvári Református Egyházközség. A bibliai foglalkozásokkal, filmvetítésekkel és kirándulásokkal színesített programot november 14-16-án tartják Monoszlón, a Református Egyház erdei iskolájában. Somogyi László lelkészi elnöktől megtudtuk, hogy a csendes hétvége célja egy mélyebb bibliaismeret elsajátítása, valamint a közösségi élmény megtapasztalása.

Tovább...
 
Szent Imrére emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 05.

ImageÜnnepi szentmisén és koszorúzáson vettek részt ma délelőtt a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda diákjai a székesfehérvári Szent Imre-templomban. A misén jelen voltak a Ciszterci Szent István Gimnázium képviselői is Gyóni András igazgatóval az élen, valamint Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke.

Tovább...
 
Igehirdetés a reformáció napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 04.

ImagePál apostolt helyezte igehirdetésének középpontjába Révész Lajos, a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet lelkipásztora, akit a reformáció napján a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség templomában hallhattak a hívek. Révész Lajos nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy városunk történelmi protestáns egyházainak közös megemlékezésén a szószék mögé léphetett, hiszen a baptistáknak nincsen még olyan nagy történelmi hagyományuk, mint a reformátusoknak vagy az evangélikusoknak.

Tovább...
 
Női csendesnap a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

ImageA női csendesnapot tart a Székesfehérvári Református Egyházközség november 08-án (szombaton), 09:00 órai kezdéssel a Maroshegyi Imaházban (Batthyány u. 9.). A nap témája ezúttal a “Nők és a megbocsátás” lesz, a meghívott előadó pedig Cseri Kálmánné. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a programra!

 
Bemerítési Istentiszteletet a Baptista Gyülekezetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageA baptista ember életének egyik legfontosabb pillanata a bemerítkezés. Ekkor születik újjá a megtért lélek, miután vallást tett Jézus Krisztusba vetett hitéről, s felkészült arra, hogy szakítson addigi bűnös életével, és új életre keljen. A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet imaházában februárban öt fiatal merítkezett be, a júniusi megtisztulásra heten készültek fel, s ma, 10 órakor újra tanúi lehetünk e csodálatos pillanatoknak.

 
Szabolcs atya 89. születésnapját ünnepeli Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

Image90. életévébe lépett Magyarország egyik legnépszerűbb Prohászka-kutatója, a Székesfehérváron élő Barlay Ö. Szabolcs. Az atya kiemelkedő munkásságát valószínűleg olvasóink is igen jól ismerik, hiszen számtalan alkalommal adtunk hírt irodalmi estjeiről, kötetbemutatóiról, valamint a legendás fehérvári püspökről szóló előadásairól. Aki köszönteni szeretné Szabolcs atyát e jeles nap alkalmából, az hallgassa meg a 9 órás miséjét a Szent Imre-templomban. - Számára ez lesz a legnagyobb ajándék!

Tovább...
 
A reformáció emlékünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageImageLuther Márton, az Ágoston-rendi szerzetes 1517. október 31-én szegezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, hogy kinyilvánítsa elkülönülését a középkori keresztény egyháztól, s felhívja a figyelmet a Biblia aktuális üzenetére. Ez volt a reformáció kezdete, amelyről a városunkban található történelmi protestáns egyházak is megemlékeznek:  az ünnepi sorozat ma, 18 órakor kezdődik el a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség templomában.

Tovább...
 
Adományok a hátrányos helyzetűeknek  és a szerencsétlenül járt pátkai családnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 29.

ImageRuhaneműket és játékokat gyűjtöttek heteken át a hátrányos helyzetű családok számára az Alcoa-Köfém egyik részlegének dolgozói. Az adományokat tegnap délután szállította el az Öreghegyi Karitász csoport a Köfém Művelődési Házból a Budai úton lévő karitász raktárba. Az egyik önkéntestől, Kádár Sándornétól megtudtuk, hogy a textíliák közül elsőként az a pátkai házaspár válogathatott – még a tegnapi nap folyamán -, amelynek a múlt héten égett ki a házuk.

Tovább...
 
Bibliai Találkozásokon jártak az öreghegyi hívek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 28.

Image„Csodálatos volt, ahogy a tavalyi Szent Imre-relikviák is valósággal lenyűgöztek!” – áradozott az Egyházmegyei Múzeum Bibliai Találkozások című kiállításáról Molnár Miklósné hitoktató, aki a hétvégén több, mint húsz öreghegyi hívővel együtt megtekintette az említett tárlatot. A programot Tornyai Gábor, a helyi plébános szervezte az egyházközségében élők számára. A közösség tagjai tíz órakor találkoztak az Országalmánál, majd Sófalvi Katalin szakvezetését élvezve közel két órán át tanulmányozták a Múzeumban található kincseket. A „kirándulók” belépő díját az egyházközség állta.

 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 694 - 704 / 808